Tervetuloa lukemaan Blogiani!

Olin Groningenissa vaihdossa kevään 2011. Kirjoitin blogiin kuulumisia viikottain.

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Roadtrip, Hannover & Essen

Tahkon pääsiäinen vaihtui tänä keväänä Saksalaiseen pääsiäisen viettoon. Tosiasiassa pääsiäinen ei näkynyt viikonlopussa kuin pyhäpäivinä, joita hyväksikäyttäen pystyimme viettämään pidennetyn viikonlopun Saksassa. Mikon ja Nissan Micran kanssa tehty reissu onnistui jopa yli odotusten, sillä auto kesti kuin kestikin koko 850km matkan.

Torstai-illan hieman venähdettyä, pääsimme matkaan vasta perjantai-iltapäivällä. Ensimmäinen etappi oli pituudeltaan noin 292,3km, josta suurinosa oli autobahnaa ilman nopeusrajoituksia. Automme asetti kuitenkin oman nopeusrajoituksensa noin 100km/h, joten ohituksia ei tainnut kertyä kuin yksi. Hannoverissa meidän majoittu entiset naapurini Suomesta, jotka ovat nyt muuttaneet pysyvästi Saksaan. Neljä Suomessa vietettyä vuotta olivat jättäneet jälkensä perheeseen, sillä asunnosta löytyi uudenkarhea Sauna. Kolmen kuukauden tauko saunomisesta katkesi siis vihdoinkin. 

Lauantaina matkasimme Ralfin autolla viereiseen kylään katsomaan 3. Bundesliigan  jalkapallo-ottelua. Sarja vastaa Suomen 2-divisioona, tosin Saksassa jalkapalloon suhtaudutaan hieman eri vakavuudella. Yleisöä 21 000 ja tunnelma seiomatksomossa oli onnistunut. Kotijoukkue voitti 2-1, joten paikka sarjan kärjessä vain vankistui. Illalla kävimme Hannoverin keskustassa, joka oli pääsiäisen takia lähes autio.

Loistavien kotiruokien ja ystävällisen kohtelun jälkeen oli aika jatkaa roadtripin toiselle osuudelle. Ajomatka Esseniin sujui ongelmitta, mikä antoi rutkasti lisää luottoa autoomme. Essenissä majoituimme Mikon kavereiden Villen ja Lauran opiskelijaboksiin. Ohjelmaan kuului yleistä hengailua paikallisten vaihtareiden kanssa, minkä lisäksi kävimme väijymässä jälleen jalkapallo-ottelun. Voittamalla Duisburg - Hertha BSC Berlin ottelun, Berlin varmisti nousun ylimmälle sarjatasolle. Tunnelma oli jälleen kohdallaan, vaikka stadion olikin vain puolillaan. Pelin jälkeen ajoimme yötä vasten takaisin Groningeniin. 

Onnistunut reissu kaikin puolin, ja varsinkin taloudellisesti. Hellettä riitti melkein liiaksikkin, sillä en ole vieläkään "ehtinyt" ostaa shortseja. Tämän viikon kohokohta tulee olemaan lauantaina vietettävä Queens day, joka on ilmeisesti Hollantilaisten vastaus Suomen vappuun. 


Kevennyksenä poiminta baarikeskustelusta espanjalaisen tytön kanssa. Minä: "Suomen vaaleissa kannatusta sai EU-vastainen puolue". Tyttö: "Teidän pitäis käyttää euroja niin tajuaisitte, että EU on hyvä asia". Kiittelin neuvosta ja siirryimme seuraavaan aiheeseen..








1 kommentti: